Monday, November 21, 2016

Kara Şelaleyi Seyrederken


Ahir zaman içinde,
Cepler telefon içinde,
Pireler server iken,
Develer hoparlör iken,
Ben beşiği icad edeni usuuul usul seyrederken bir kara delik varmış.

Bu kara delik, çok büyük olduğu için çok açmış, sürekli yermiş yermiş yermiş ama bir türlü doymazmış.Yanına yaklaşan koca yıldızları bile bir çırpıda bitiriverirmiş. Obur kara delik, insanların da ilgisini çok çekermiş. Hem tehlikeli olduğundan hem de onu seyretmek çok zevkli olduğundan. Tehlikeli olmasını anladık da seyretmenin zevki de n'oluyor diyorsunuz değil mi?

Kara delik yıldızları yutarken ortaya çıkan manzaralar çok hoşmuş. Kuzey ışıklarını andıran, ama onlardan çok daha renkli ışınlar çevrelermiş kara deliği.


Bundan dolayı insanlar, kara deliğin etrafına bir çember yapı inşa etmişler. Bu yapının içinde alış veriş merkezleri, restoranlar-kafeler, oteller, spor merkezleri gibi çeşitli işyerleri de varmış. Böylece insanlar, şelalelerden dökülen heybetli su kütlelerine bedel, kara deliğin içine akan maddeleri ve onlardan çıkan ışıkları seyredebiliyormuş.

Ne var ki, insanlar bu manzaralarla aslında o kadar da ilgilenmiyormuş. Oturup hayran hayran seyretmek ve his ve düşünce tufanında kendinden geçmek yerine, kara deliğin fotoğraflarını çekip diğer galaksilerdeki arkadaşlarına göndermekle meşgul oluyorlarmış.


Bu insanlar arasında, zaman yolculuğu yapan ama kendini çaktırmayan birisi varmış. Kara delik manzarası karşısında herkesin bu halini görünce çok üzülmüş. Sadece onların o haline değil, kendisinin asıl yaşadığı zamandaki insanların da benzer şekilde etraflarındaki harikalara kayıtsız kalması ve insanlığın bu boşvermişlik halinin devam etmesine...

Bu kişi, hem kendine ders olması hem de kendisinin ve çevresinin aynı akıbete maruz kalmaması için şu ayeti tekrarlarmış:

"Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki yanlarına uğrarlar da onlardan yüzlerini çevirerek geçerler." (Yusuf Suresi, 105)
Demek ki gerçekten insanlar, sadece yerdeki ayetlerin değil göklerdeki ayetlerin bile yanından geçebilecek kadar bilim ve teknolojide ilerleyeceklermiş... Ama, göklerdeki ayetlerin yanından geçerken bile, umursamazlık sergileyebileceklermiş...





No comments:

Post a Comment